Ubojnia Drobiu Eko Gril Sokółka
Po spotkaniu producentów drobiu województwa podlaskiego w maju 2002r., kilku z nich doszło do wniosku, że wspólne działanie przyniesie im dużo korzyści, postanowili więc założyć Spółdzielnię Producentów Drobiu "EKO-GRIL".
Spółdzielnia Producentów Drobiu "EKO-GRIL" prowadzi ubój drobiu na automatyczniej linii uboju duńskiej firmy LINCO, a rozbiór na półautomatycznej linii dzielenia drobiu. Obecnie w Zakładzie ubijanych jest 700 000 sztuk kurcząt rzeźnych o średniej wadze 2,45 kg miesięcznie, z których pozyskuje się 1 300 000 kg mięsa drobiowego.
W 2006 r. spółdzielnia uruchomiła produkcję wędlin drobiowych w adaptowanym budynku będącym własnością spółdzielni z produkcją około 50 000 kg wędlin miesięcznie. Obecnie w spółdzielni jest zatrudnionych na umowę o pracę około 180 pracowników. Spółdzielnia posiada własne specjalistyczne pojazdy do przewozu mięsa i jego przetworów.
Spółdzielnia Producentów Drobiu uczestniczyła i uczestniczy w wielu lokalnych i krajowych konkursach o prestiżowym znaczeniu, w których uzyskuje znaczące pozycje. Spółdzielnia bierze udział w targach i wystawach, a pracownicy uczestniczą w wielu szkoleniach branżowych, klastrowych i innych.
EKO-GRIL posiada własne sklepy firmowe, w których prowadzi sprzedaż detaliczną asortymentu. Jest to świetna forma reklamy bieżącej, która pozawala na szybką sprzedaż własnych produktów.

Skontaktuj się z wylęgarnią Ubojnia Drobiu Eko Gril Sokółka
Lotników Lewonieskich 11A
16-100, Sokółka
Podlaskie
695 62 11 14